Dekorerat pennfack

Gulbhar fyllde år och jag tänkte göra en födelsedagspresent i form av ett pennfack som jag tyckte att hon kunde ha på jobbet för att liva upp sin arbetsplats. 

Ovanifrån

Det slutliga resultatet blev som bilden ovan visar. Från början var pappret mer som kartongfärg och för visa hur den såg ut från början så bifogar jag en bild (se nedan). 
Före

Tyvärr hann jag börja måla lite vitt innan jag kom på att det vore bra med ett kort “före” för att lättare kunna visa ursprungsutseendet. 
Före
Efter
Efter

Så vad har jag då gjort med pennfacket för att få fram detta resultat? Jo, jag började med att måla kanterna med Traditional Craft Paint – Linen (63) (som är inköpt på Pyssla Mera). Därefter tog jag Tim Holtz Distress Crackle Paint för att färgen skulle krackelera. Sedan limmade jag fast ett najs papper. Dock är jag fundersam på vem det är som gör pappret men det tillhör absolut mina favoriter. När pappret var pålimmat tog jag Tim Holtz Distress Ink Vintage Photo och duttade detta på samtliga kanter och hörn. Jag tog även detta på papperskanterna före limmandet. Blomman är en Prima Flower. 

Detalj – blomma
Detalj – blomma
Detalj – blomma
Detalj – krackelering
Detalj – krackelering
Detalj – krackelering
Detalj – framsidan
Detalj – locket
Detalj – framsida med spets

På insidan samt lockets yttersta del (kanten) målade jag blå med Plus Color Acrylic Paint Cobolt Blue (inköpt på Pyssla Mera). Över lockets kant satte jag en spets. 

Detalj – insidan av locket
Insidan och framsidan

Efter cirka tre timmar var pennfacket klart och jag hoppas att Gulbhar blev nöjd med sitt dekorerade pennfack. Advertisements

2 thoughts on “Dekorerat pennfack

  1. Jag slår vad om att Gulbhar blev jätteglad 🙂 Är det en distress-stämpeldyna du använder till dina kanter? Är de bra? 🙂
    Jag har alldeles för lite pennor för ett sådant pennfack … finns de i megaformat? *lol*

    Like

  2. Ja, verkligen jättebra! Jag använder mig av Ink blending foam som är tillverkat av Inkssentials. 10 stycken kostade 69 kr. Själva “handtaget” som man fäster dynan/Ink blending foamen på minns jag inte hur mycket den kostar men den är också tillverkad av Inkssentials. Tim Holtz har det lyxigt för han använder ett “handtag” för varje stämpeldyna/pads. Jag byter dyna/Ink blending foam för varje färg för annars går det inte så bra. Jag använder dem på både det ena och andra men den som mest går åt är absolut Vintage Photo.
    Du kanske menar ett pennfack i storlek som en skokartong? 😉 Det går bra att slå in en sådan och förvara alla dina pennor där i. Är det ett julklappsönskemål?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s