Kakkokbok

 Efter att ha gjort ett mörkt och maskulint projekt ville jag göra ett ljust och feminint. Här är resultatet. 

Kakkokbokens framsida
Syftet med boken var att samla in vänners och bekantas favoritkakrecept men endast ett per person. Jag äter i nuläget inga kakor själv men planerar att börja göra detta i framtiden och vad vore inte bättre då än riktigt smarriga recept. 

Vill du veta hur jag gjorde denna kakkokbok så kommer det en ganska detaljerad beskrivning här. 

Först gick jag till min trevliga favoritbutik (på Överby) “Pyssla Mera” och fick tag på cirka sex stycken små papperspåsar (som man får sakerna man har handlat i), rosa band och Distress Ink (Ranger, Spun Sugar). 

Jag klippte av handtagen på påsarna och distressade samtliga kanter med färgen Spun Suger som är ljusrosa. Därefter var det dags att foga sidorna ihop och det gjorde jag med ett bra lim och rosa vikta papper. 
Distressade kanter som sammanfogats
Ihopsatta och klara för att dekoreras
Tjockleken
Jag limmade ihop vissa av flikarna så att fickor uppstod för att kunna ha tags i eller annat trevligt. Jag använde även en cirkelpunch där papperspåsarnas öppning var för att lättare kunna få ut den stora tag som jag skulle sätta i. 
Tag i påsens öppning
Pappren ovan har dekorerats med rub on från Create. A. Collage – Domestic Collage samt klistermärken från Melissa Frances – Kitschy Kitchen och de är inköpta på Panduro i Trollhättan. 
Förstasidans uppslag
De flesta pappren är även de inköpta på Panduro då de hade ett stort sortiment av dekorationer som t.ex. cupcakes och annat smått och gott. På bilden (närmast ) ovan ser man dessa cupcakesbilder sticka ut och detta är små receptkort för de kortare receptbeskrivningarna. 
Detalj från förstasidan
Den lilla damen ovan är framgooglad och därefter utskriven och samtliga kanter är distressade med (Ranger) Vintage Photo-ink. 
Litet kakkort samt liten kopp
Detalj – cupcakes
Fliköversikt
Fram- och baksidan är ljusa och glittriga och kom till sist. Jell-O-bilen på framsidan kommer även den från mitt googlande och det samma gäller bilden som är på baksidan. 
Baksidan
Ryggen består av en bit tapet som jag fått gratis från en tapetbutik och den passade perfekt med sitt sockersöta rosa utseende. Innan jag limmade på alla bilder och cardstocks fäste jag ett rosa tygband för att hålla ihop boken och dessutom är det ju trevligt med rosetter. 
Rosa rosett
Detalj – framsidan
Ett siduppslag
Detalj – ficka med receptkort i
Uppslag med dubbelfickor
Detalj – receptkort
Uppslag över kakkalas
Uppslag – sista sidorna

Kuvertet på höger sida är ett hemmagjort som gjorts i ett av mina favoritprickiga papper. 

Detalj – kuvert
Karamellpapper
Detalj – Kiss the Cook
Det var det sista kortet från kakkokboken. Har du inte fått med ditt favoritkakrecept så tar tacksamt emot det på mejladressen knappnina@live.se.
Advertisements

2 thoughts on “Kakkokbok

  1. Tack Masken! När jag inte kan sova får jag massor av idéer eller när jag sitter i bilen (på jobbet) så brukar jag klura ut roliga saker att göra. Nästa projekt är att göra en plånbok i papper. Lite tokigt kanske men det ska bli roligt! Kramis

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s