Gulbhar fyllde år och jag tänkte göra en födelsedagspresent i form av ett pennfack som jag tyckte att hon kunde ha på jobbet för att liva upp sin arbetsplats. 

Ovanifrån

Det slutliga resultatet blev som bilden ovan visar. Från början var pappret mer som kartongfärg och för visa hur den såg ut från början så bifogar jag en bild (se nedan). 
Före

Tyvärr hann jag börja måla lite vitt innan jag kom på att det vore bra med ett kort “före” för att lättare kunna visa ursprungsutseendet. 
Före
Efter
Efter

Så vad har jag då gjort med pennfacket för att få fram detta resultat? Jo, jag började med att måla kanterna med Traditional Craft Paint – Linen (63) (som är inköpt på Pyssla Mera). Därefter tog jag Tim Holtz Distress Crackle Paint för att färgen skulle krackelera. Sedan limmade jag fast ett najs papper. Dock är jag fundersam på vem det är som gör pappret men det tillhör absolut mina favoriter. När pappret var pålimmat tog jag Tim Holtz Distress Ink Vintage Photo och duttade detta på samtliga kanter och hörn. Jag tog även detta på papperskanterna före limmandet. Blomman är en Prima Flower. 

Detalj – blomma
Detalj – blomma
Detalj – blomma
Detalj – krackelering
Detalj – krackelering
Detalj – krackelering
Detalj – framsidan
Detalj – locket
Detalj – framsida med spets

På insidan samt lockets yttersta del (kanten) målade jag blå med Plus Color Acrylic Paint Cobolt Blue (inköpt på Pyssla Mera). Över lockets kant satte jag en spets. 

Detalj – insidan av locket
Insidan och framsidan

Efter cirka tre timmar var pennfacket klart och jag hoppas att Gulbhar blev nöjd med sitt dekorerade pennfack.