På Youtube finns det flera intressanta tutorials på hur man gör en “paper bag mini album” och jag följde till viss del instruktionerna där och fick fram ett album med tema kugghjul och visst, man skulle kunna säga att den har ett visst maskulint drag över sig. Eller vad säger ni? 

Framsida

På Youtubes tutorials använder sig personerna där av papperspåsar som de har köpt på nätet (oftast från Michaels) men jag tänkte använda mig av en speciell papperspåse, nämligen påsen till naturgodis (Exotic Snacks). Jag fick av personalen på Willys ta en bunt av dessa påsar och av dem gjorde jag själva grunden. Jag limmade ihop bottnarna och tejpade med svart Duct tape [ursäkta särskrivningen men det är engelska] som jag hittade på Clas Ohlson. Låt mig visa hur det såg ut. 

Papperspåsar
Två papperspåsar som har limmats ihop
Svart Duct tape som håller ihop flera påsar

Efter att papperspåsarna sats ihop var det dags för att limma på täckande papper. Jag valde papper från DCWV – Tattered Time Mat Stack with Gloss. Efter ett tag såg sidorna ut så här. 

För att skära ut alla papper i rätt storlek använde jag mig av en skärapparat som endast kostade 99 kr på Netto. 

Radioapparater och elektricitet fungerar ju det med

Av bottenflikarna som blev över kunde jag göra små fickor som man kan placera tags i eller annat trevligt. 

De flesta sidorna är klädda med papper

De yttersta bottnarna på påsarna ska man spara för att fästa omslagskartongpapprena på. 

Klart för att bindas ihop
Border punch 

För att skarven mellan sidorna inte skulle synas köpte jag en border punch som inte var allt för feminin. Använde mig av denna både här och där i albumet. 

 

Detalj på border punch
Inga kugghjul men däremot snirklar
Detalj – kugghjul
Ficka och fler kugghjul
Ficka
En sida med en flik

I varje påses mynning har jag klippt till stora tags som man kan använda som fotografimattor (photo mats) och/eller tillfälle för att skriva ner lite bakgrundstext till fotografiet. Pappret på dessa photo mats/fotomattor är från Tim Holtz Idea-ology Paper stach Retro Grunge. 

Photo mat/fotomatta
Ett annat exempel på en photo mat/fotomatta
En ficka
Fler kugghjul
Ett av mina favoritpapper
Dubbeluppslag
Hur många kugghjul är det på bilden? (Nej, det är ingen kuggfråga)
Detalj – framsidan
Framsidan
Botten 
Från sidan

Varje svart halvcirkel är photo mats/fotomattor som är instuckna i påsarnas mynningar. Samtliga papper med mera har jag distressat med Tim Holtz Vintage Photo Ink. Låset är också från Tim Holtz men jag vet inte hur man får tag på det för jag vann det på Tradera för en billig peng. 

Uppifrån
Ryggen

För att ryggen ska hålla ihop allt så krävs det att det är av ett material som är segt och hållbart och därför valde jag en tapet. Färgen på tapeten är passande till albumet då det har bruna inslag. Hela albumet har mörka färger och just därför anser jag att det är ett mer maskulint drag över det. I mina ögon är ett feminint album rosa, lila och vitt och har en stor mängd gulliga inslag och om du vill se mig göra ett sådant projekt så vänta tills mitt nästa inlägg då jag visar bilder på min extremt feminina kakkokbok.