Efter att min mamma hade sett mina böcker som jag har gjort så önskade hon sig en dagbok och vad passar inte bättre än att göra en till hennes födelsedag som äger rum den 18/7? Hon beställde cardstockspapper (Prima – Romantique collection, 8″ x 8″ paper stack) och hon sa vad hon önskade ha på framsidan. Jag hade precis köpt in en stack av DCWV som heter The Vintage collage stack (with new colors) och bland dessa fanns det en passande bild till hennes dagbok, nämligen på ett barn. Om det är något som hon älskar så är det bilder av barn (och änglar). 

Dagbokens omslagsbild

Först försökte jag använda mig av ett kopierat papper av originalcardstockspappret då jag av erfarenhet har fått lärt mig att det är enklare om man tar ett tunnare papper och klär in omslaget med men då det var av en annan kvalitet så bildades bubblor. Därmed fick jag dra av framsidan och klistra fast originalbilden, vilket blev bra. 

Förstasidornas uppslag

På första sidan satte jag en ficka och placerade en hemmagjord tag i som jag hade gjort av resterna av framsidan. Jag hittade en passande lapp som löd “Homemade” och lite smått och gott. På motsvarande sida satte jag en Martha Stewert-puncher och limmade endast fast den längs tre sidor så att en stor tag fick plats. 

Detalj från förstasidans uppslag

Tagen är nog ett bokmärke egentligen men hur som helst så är den vunnen på Tradera och jag tror att det står “Glad påsk” på franska men bilden var fin och passar till mammas tema.

Citat

Ett av mina favoritcitat och stämpeln kommer från Tim Holtz. 

Änglar och bil

 

På den här sidan satte jag två band för att dölja häftapparatens klämmor och precis över klämmorna satte jag två pärlor. Klämmorna håller fast spetsen på sidan innan som fungerar som en pennhållare. Bilstämpeln är från Whimsy Stamps – Vintage Transportation (www.whimsystamps.com)
Blomma

 

Detalj från en av bokens fickor

 

Jag har köpt (från http://www.scrapbruket.se) underbara journaling tags som är av märket Prima och här använde jag den som en ficka.
Ficka med tags
Även här här det Prima som ligger bakom den finfina fickan. Stämpeln nertill är från Prima och samlingen kallas Cling Stamps (www.primamarketinginc.com).

 

 

Fjärilsstämplar
Tim Holtz fjärilar. Så fina! Som bakgrundsbild har jag även använt mig av en av Tim Holtz stämplar från Papillon CMS106 och med en ljus lavendelfärgad Distress ink och även den är från Tim Holtz. 
Detalj från en av bokens fickor

En Prima journaling tag fick bli en ficka som jag satte några fina badflickor i. 

Fågeltema

Fågeln längst upp är Prima – Cling Stamps (www.primamarketinginc.com) och den blåa fågeltagen är från K&Company – Julianne och Tag Padsen finns att köpa på Pyssla Mera för 29 kr. 

Mittuppslag
Stämplarna till vänster (Paris …) och den stora på höger sida är från Tim Holtz – Papillon CMS106. 
Ficka

Den fina stora kuvertliknande fickan är från 7Gypsies. Stämpeln är Whimsys Stamps – A touch of Elegance (www.whimsystamps.com). Längst upp sitter en bit tejp från Tim Holtz. 

Ficka och änglar med mera
Ängeln till vänster kommer från en stor vinst jag gjorde på Tradera. Till höger gjorde jag en ficka av resterna från omslagets cardstock. I fickan sitter ytterligare en tag från Tradera som jag tror säger Glad Påsk och till höger om den sitter en tag från K&Company – Susan Winglet som är köpt på Pyssla Mera. 
Pennhållare
Jag ville skapa en pennhållare för den fina penna som jag hade köpt på Akademibokhandeln och eftersom mamma älskar lila så fick det bli en sådan penna. För att fästa den så använde jag mig av en bred spets som jag limmade fast med Mod Podge och sedan häftade jag fast spetsen med en häftapparat och för att dölja klamrarna så satte jag tre pärlor i passande färger ovanpå. 
Ett annat mittuppslag
Ett av mittuppslagen med citatet som fanns på bild längre upp i bloggen. Även här är det Martha Stewerts puncher som jag har använt mig av. 
Sista sidorna

Till sist gjorde jag en liten ficka (till vänster) och satte in några bilder på änglar och en liten ficka från K&Company (Smash*) som hon kan lägga i småsaker i. På det översta kortet står det: “P.S. I love you”, vilket var passande för sista sidan. På höger sida satte jag en ficka från 7Gypsies och gjorde ett bokmärke (av resterna från överblivet papper) så hon vet var hon ska fortsätta att skriva nästa gång.