Det finns en hel del Art Journaling-litteratur där ute i bokvärlden och jag har hittat två som jag håller på att läsa. De innehåller tips och idéer kring olika tekniker och ger en nybörjare en chans att få prova på det här med Art Journaling.

I “Creative Wildfire” så får man en på köpet med en tom (och återvunnen) journal för att öva sig på. Boken är rikt illustrerad och man blir väldigt sugen på att prova på deras tekniker. Den visar även exempel ur “kända” personer (åtminstone i Art Journaling-världen) som Teesha Moore och Katie Kendrick.

“Raw Art Journaling” har inledningsvis en del positiva psykologiska knep för att stänga av den där rösten i huvudet som säger att man inte kan sådant här och att man lika gärna kan sluta innan man har börjat. Därefter visar den flera användbara tips för att komma igång och annat smått och gott.

Obs! Böckerna är på engelska men det är inte så komplicerad engelska. Bara man memorerar vissa termer som Art Journaling använder sig av så är det bara att sätta igång med läsandet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s