Att göra kollage är jättekul tycker jag. Hittade tekniken på ett Youtube-videoklipp om hur man gör och efter det har jag använt tekniken till flera olika saker. För att kolla in klippet,  starta videon och njut.
               
Jag har använt mig av kollage-tekniken på kontorssaker som till exemepel anteckningsböcker och skrivbordsunderlägg och nedan kommer jag att visa hur resultatet blev.
Framsidan
Bilden ovan var från början en vanlig anteckningsbok som fick ett lite mer gladare utseende efter att jag hade varit framme. För att göra ett sådant här kollage så behövs det flera utklippta bilder och små remsor som ska placeras lite här och där. För att limma ihop allt så behövs Limlak (stavas faktiskt så) och jag använder ett från A’Color (Allroundmedium). Först började jag med att måla sidorna och ryggen med flera olika hobby-akrylfärger och därefter var det bara att börja med att ta de större bilderna som jag ville ha med och limmade fast dem en efter en. När allt var klart var det bara att sätta igång med prickar och duttar lite här och var (som Teesha Moore har lärt mig).
Som ni ser så har jag använt mig av Gaëlle Boissonnards finfina bilder både på fram- och baksidan.

Baksidan blev så här:
Baksidan

På insidan behövdes ett register så där använde jag mig av ren Scrapbooking-teknik med papper, inks och spetsremsor. Resultatet blev följande:
Registret

Andra saker som jag har gjort med samma teknik är en anteckningsbok till Gulbhar (habibti) som ser ut så här:
Gulbhars anteckningsbok

När jag började med mitt skrivbordsunderlägg (som blev enormt stort) så var planen att det både skulle vara ett skrivbordsunderlägg och en årskalender för 2012. Månadsbladen fick jag från Gaëlle Boissonnards kalender för 2012. Lite anteckningsutrymme behövdes även, vilket jag lade till lite här och var.

Så här såg det ut när det var klart:

Mitt skrivbordsunderlägg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s