På senaste tiden har ett stort intresse för fjärilar vuxit fram hos mig, nästan så att jag numera är fjärilstokig. Dock gäller detta endast för fjärilar i pappersformat – ej riktiga då dessa skrämmer mig med sina oberäkneliga flaxiga vingar. Hur som haver, pappersfjärilar är lugna och pålitliga.

På Internet hittade jag en svartvit fjäril som jag skrev ut i olika storlekar och distressade dem därefter med olika färgnyanser för att de ska se mer verkliga ut och därefter klippte jag ut dem. För att ytterligare få det att se lite mer verklighetstroget ut så satte jag lite metallduttsfärg här och var på dem. Sist vek jag upp vingarna för att få ett tredimensionellt djup hos dem och placerade dem därefter på var sitt papper för att få en fin bakgrund. Resultatet blev följande:

Den största av dem (och även min favorit).

 

Den mista av dem (och även mammas favorit).

På senaste tiden har jag införskaffat clear stamps-fjärilar och dessa stämplar jag lite här och var. Det finns många där ute som jag vill skriva upp min önskelista, t.ex. Tim Holtz fina. (Se nedan på hans finfina fjärilar.) 

Nattfjärilar och dagsländor är otroligt fina de med och även dessa finns som clear stamps samt som cardstocks-papper. På bilden nedan har jag klippt ut en fjäril från ett cardstocks-papper men innan dess var jag framme med distressen igen.

Ur kalendern för 2013.

Mapparna på jobbet tyckte jag såg lite tråkiga ut så jag gjorde om min så den såg lite gladare ut och resultatet blev följande:

Elevpapper med fjärilstema.

Vad jag gjorde först var att klistra på en etikett samt en text (från LGR11) och dessa klistrades fast. Därefter var det bara att lägga ett lager med gesso (med visakortstekniken) och när det hade torkat målade jag ovanpå med hobbyfärger och akvarellkritor. Därefter stämplade jag med en fjärilsstämpel (clear stamp).

2 Comments »

  1. Fjärilar är himla fina att dekorera med:) Och du har gjort några välidgt fina får jag säga:)

    kram från Masken

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s